Tetrimäki på Habitare 2014

Posted on Jul 16, 2014
Tetrimäki på Habitare 2014

Tetrimäki på Habitare 2014: Eero Saarinens klassiska Grasshopper har premiär i Europa
Arkitekt Eero Saarinens fåtölj Grasshopper har premiär för den europeiska allmänheten på inredningsmässan Habitare 2014 i Helsingfors. Tetrimäki Ab, som tillverkar Eliel Saarinens jugendmöbler och Pauli E. Blomstedt’s Post Deco designserie, har tecknat ett exklusivt avtal med familjen Saarinen för att starta produktionen av Grasshopper i Finland.

“Grasshopperstolen är välkänd för sin höga kvalitet, skönhet och komfort. Vi siktar på att den inhemska och exportmarknaden, särskilt till USA, eftersom Saarinen är en välkänd ikon på den amerikanska marknaden”, säger Tetrimäkis vd Petri Pajumäki.

Samarbetet mellan Tetrimäki och familjen Saarinen fördjupas med detta nya tillverkningsavtal. Eliel Saarinen Collection har redan länge varit en del av företagets produktion. Grasshopperstolen fås i flera utföranden antingen med tyg eller i läder. Till samlingen hör också en pall – Grasshopper Ottoman.

Tetrimäkis Eliel Saarinen kollektion och PE Blomstedt Post Deco möbelserie presenteras på Boknäs avdelning 6b111. Hela produktlinjen finns på vår hemsida.

Välkommen till vår monter 7r64!