Tetrimäki Habitaressa

Posted on Syy 1, 2014
Tetrimäki Habitaressa

Tetrimäki Habitaressa 2014: Eero Saarisen Grasshopperin ensiesittely Euroopassa
Arkkitehti Eero Saarisen suunnittelema nojatuoli Grasshopper esitellään eurooppalaiselle yleisölle ensi kertaa Habitare 2014 -sisustusmessuilla. Eliel Saarisen jugend-huonekalujen ja Pauli E. Blomstedtin funkkismalliston valmistajana tunnettu Tetrimäki Oy on tehnyt sopimuksen klassikkotuolin valmistamisesta yksinoikeudella Suomessa.
”Grasshopper on laadukas, kaunis ja hyvä istua. Tähtäämme sillä kotimarkkinoiden lisäksi vientiin ja erityisesti Yhdysvaltain markkinoille, koska siellä Saarinen tunnetaan amerikkalaisena ikonina”, Tetrimäki Oy:n toimitusjohtaja Petri Pajumäki kuvailee uutta tuotetta.
Tetrimäen yhteistyö Saarisen perheen kanssa syvenee uuden valmistussopimuksen ansiosta, sillä Eero Saarisen isän Elielin huonekalumallisto on ollut jo pitkään yhtiön tuotannossa. Grasshopperia valmistetaan satulavyöversiona sekä verhoiltuna villakankaalla tai nahkalla, eri värisinä. Käsinojavaihtoehtoja on kolme: koivu, mustaksi petsattu koivu ja tammi. Mallistoon kuuluu myös rahi – Grasshopper Ottoman.
Grasshopper-tuoli lanseerataan 10.–14.11. Helsingin Messukeskuksessa. Sata ensimmäistä kappaletta numeroidaan ja tuolin Habitaressa tilanneet saavat veloituksetta Brian Lutzin kirjoittaman ja signeeraaman kirjan: Eero Saarinen – Furniture for Everyman. Grasshopperit ovat esillä osastolla 7r64. Eliel Saarinen Collection, P. E. Blomstedtin Post Deco-mallisto ja Boknäsin muut tuotteet löytyvät näyttelyosastolta 6b111.