Ben af Schultén suunnittelee Tetrimäen uudet tuotteet

Posted by on Syy 8, 2015 in Uncategorized | No Comments
Ben af Schultén suunnittelee Tetrimäen uudet tuotteet

Eliel Saarisen, Eero Saarisen ja Pauli E. Blomstedtin klassikkokalusteiden valmistajana tunnettu Tetrimäki laajentaa mallistoaan. Yhtiö on aloittanut yhteistyön Artekin entisen taiteellisen johtajan Ben af Schulténin kanssa. Hänen usean vuosikymmenen aikana suunnittelemansa kalusteet ovat saaneet kansainvälistä arvostusta Alvar Aalto –malliston rinnalla.

Ben af Schultén on koulutukseltaan sisustusarkkitehti. Hän on saanut SIO-huonekalupalkinnon elämäntyöstään Artekin suunnittelijana 1999, Ilmari Tapiovaara -palkinnon 2005 ja Pro Finlandia -mitalin 2008.Ruutunahka_Grasshopper

Ben af Schulténin ensimmäiset Tetrimäelle suunnittelemat tuotteet ovat Eero Saarisen Grasshopper-nojatuolimallistoa täydentävä ”Grasshopper”-pöytämallisto sekä ISO-tuoli, jossa on kromattu metallirunko sekä jalopuiset istuin- ja selkäosat. Tuolia saa villakankaalla tai nahalla verhoiltuna. Uusi ISO-tuoli on muunnelma af Schulténin aiemmasta Espa-tuolista. Kolmijalkaista ”Grasshopper”-sivupöytää ja nelijalkaista sohvapöytää valmistetaan tammesta ja koivusta.

”Olemme erittäin ylpeitä, että kansainvälisesti arvostettu Ben af Schultén on liittynyt joukkoomme. Hänen suunnittelemansa tuotesisältö täydentää loistavasti korkeaa laatua ja ainutlaatuista käsityötä edustavaa mallistoamme”, Tetrimäen toimitusjohtaja Petri Pajumäki kertoo.

”On hienoa olla mukana suunnittelemassa uusia tuotteita yhtiölle, joka edustaa korkealuokkaista suomalaista muotoilua ja laadukasta valmistusta”, Ben af Schultén sanoo.

Ben af Schulténin suunnittelemat kalusteet esitellään ensi kertaa Helsinki Design Week –tapahtumassa ja Habitare-näyttelyssä Helsingissä 9.-13.9.2015.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Petri Pajumäki, 0500 666650, petri.pajumaki@, www.tetrimakifurniture.com

Lehdistökuvia: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Tetrimäki/