Eero Saarisen Grasshopperin tuotanto alkaa Suomessa

Posted by on Tou 27, 2014 in Uncategorized | No Comments
Eero Saarisen Grasshopperin tuotanto alkaa Suomessa

Eero Saarisen Grasshopperin tuotanto alkaa Suomessa

Eliel Saarisen jugend-huonekalujen ja Pauli E. Blomstedtin funkkismalliston valmistaja Tetrimäki Oy laajentaa klassikoista koostuvaa huonekalumallistoaan. Yhtiö alkaa valmistaa yksinoikeudella Eero Saarisen kuuluisaa Grasshopper-nojatuolia, jolla tähdätään vientiin ja erityisesti Yhdysvaltain markkinoille. Tuolin tekijänoikeudet omistavan Saarisen perheen edustaja Susan Saarinen oli mukana tuolin ensiesittelyssä kutsuvierastilaisuudessa Kirkkonummen Hviträskissä – Eliel ja Eero Saarisen entisessä kodissa.

”On mahtavaa, että isäni ja isoisäni suunnittelemien huonekalujen tuotanto jatkuu Suomessa. Yhteistyömme Tetrimäen kanssa on sujunut erinomaisesti ja käsityön laatu on ensiluokkaista. Olemme siksi valmiita laajentamaan yhteistyötämme”, Susan Saarinen kertoi runsaslukuiselle kutsuvierasjoukolle.

Tilaisuudessa puhunut Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck sanoi tuntevansa Saariset hyvin sekä arkkitehtuurista että huonekaluista. Hänen mukaansa Eero Saarinen on kuuluisampi Yhdysvalloissa kuin Suomessa.

”Hänet tunnetaan töidensä vuoksi amerikkalaisena ikonina. Onhan hän suunnitellut esimerkiksi General Motorsin teknisen keskuksen päämajan, Thomas Jeffersonin muistomerkin ja Washington-Dullesin kansainvälisen lentoaseman sekä TWA:n terminaalin Kennedyn kentällä New Yorkissa. Vaimoni on lisäksi suuri Eliel Saarisen ja jugendin ihailija”, suurlähettiläs Oreck kehui.

Tetrimäki jatkaa suomalaista kulttuuri- ja käsityöperinnettä sekä korkealuokkaista huonekalumuotoilua, jota se vie maailmalle. Yhtiö keskittyy klassikkotuotteisiin, jotka sopivat nykyaikaiseen kotiin.  ”Uskomme huippumuotoiluun, laatuun ja käytettävyyteen.  Klassikoillamme kuten Grasshopperilla on varmasti hyvät mahdollisuudet menestyä niin suomalaisissa kuin amerikkalaisissakin kodeissa”,  Tetrimäki Oy:n toimitusjohtaja Petri Pajumäki uskoo.

Tetrimäen tuotteet ovat saatavilla Boknäsin myymälöissä Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Niitä voi tilata myös suoraan Tetrimäen verkkokaupasta.